Verdens Sterkeste Viking

Helgen 29.-31.01 var vi på Fefor Høifjellshotell i forbindelse med konkurransen Verdens sterkeste viking. 

20160130_113030.jpg

Vi ankom fjellet i full vinterstorm, som hadde fått det passende navnet Tor. Etter og ha snirklet oss opp snødekte bakker i full white-out, tidvis dyttet frem av Trollet , ankommer vi helgens destinasjon. Vakre Fefor Høifjellshotell, delevis bygget i flott dragestil, som var perfekte rammer for helgens arrangement.

Her lekte vi med vikingbarna og voksne før og imellom øvelsene, som kåret Verdens Sterkeste Viking.

Med stor iver og glatt underlag var det duket for noen overraskende kamper med tau og stokker. Her hadde grepet alt å si.

Dagens heftigste lekerunde var det dog de voksne vikingmennen som sto for. I en kamp ikke bare mot hverandre men også mot de heftige naturkreftene til Tor, sto til slutt Torbjørn som seiersherren over dem alle. Etter en kamp som bosktavlig talt gikk over stup og fortsatte i metershøy snø!!

imageimage

20160131_130009.jpgEtter at Konkurransen var ferdig og J.F.Caron fra Canada sikret seg tittelen som "Verdens Sterkeste Viking 2016" var det tid for middag og afterparty på hotellet.

Der kunne vi jo ikke annet en å utfordre noen av verdens sterkeste menn til å prøve seg i noen ordentlige vikingleker. Og med god hjelp av Tomsingen og Tanntrollet, fikk vi til et heftig show i ballsalen. Der det var duket sor slippstokk, kjevletrekk og tautrekk i ulike former. Til stor iver for både utøvere og hotellgjestene som samlet seg på galleriet.

Og midt under ett heftig oksedrag mellom Tomsingen og Dainis, tar Tor strømmen, men det er ikke snakk om at noen ville gi seg. Etter en lett oppfordring står mange av tilskuerne og lyser opp arenaen med mobiltelefonene. Det ble en tøff avslutning i mørke på en ekstremt morsom runde med leker.

På vei sørover på E6 ser Trollet like før Lillehammer en frossen slektning på andre siden av elva. Trollet krever at Lekegoden stanser og skynder seg bort for å hjelpe. Men når han kommer bort er det bare juks og bedrageri laga i betong. Hvem kan være så fæle? 

Alt i alt har vi storkost oss på høyfjellet, sammen med frender fra fjern og nær. Og fikk prøvd ut lekene i Tors snøstorm!!