Om oss

Lekegoden

Fotograf Espen WintherJonas Berlin har drevet med Historiske leker siden 2008.lekegoden_og_trollet_fot_Espen Winthersmal
Jeg jobbet da på Bronseplassen (historisk gård i Høvåg/Lillesand), og hadde ansvaret for å aktivisere skolebarn som kom på en dag i vikingtid. Steinbæring, bueskyting og øksekast er fine aktiviteter, men jeg ønsket noe mer. I sagaene og hos Saxo fant jeg noen leker beskrevet, som hørtes intresante ut, og disse forsøkte jeg ut. Først med venner, så med skoleklasser o.l. Dette ble en stor suksess, og jeg ble forespurt om å gjøre dette som teambuilding for voksne. På den tiden hadde jeg ansvaret for underholdningen på Bronseplassen Vikingmarked, og med budsjetter som nesten ikke eksisterte måtte jeg ta underholdning fra det jeg kunne selv, og slik ble leker en fast del av underholdningen i Agder Vikinglag. 2010 gikk jeg et kurs i historiske leker med Tegle Glima, og lærte hvordan de tolker og gjennomfører leker.
Dette konseptet med å aktivisere publikum ble etterhvert lagt merke til, og jeg begynte å få bookinger til andre markeder, museer o.l. 

10477718_10152244944938354_2128323451126726472_o

Trollet

Morten Markseth ble med i 2011. Han har bygd seg opp mye erfaring siden da. Han er også en person som blir hørt om noen deltagere skulle gå inn i leken med litt vel sterkt vinnerinstinkt.
F.o.m. 2011 har vi stort sett vært fullbooket på div viking og middelalder-markeder, museer og andre eventer, i sommerhalvåret.
Vårt konsept er å aktivisere publikum (og vikinger/utstillere) med historiske leker fra vikingtid og middelalder.

 

Trellene og andre vesner.

Hverken Goden eller Trollet kan være overalt og for å kunne tilby vår suverene aktiviteter til flest mulig har vi også noen treller og andre raringer vi benytter når det trengs. Trellene er godt oppdratt og klarer fint å reise ut i den store verden på egenhånd til glede for små og store. Trellene Sigve og Carolinge har lang fartstid i historiske leker og har begge vært med alle de ti årene Lekegoden har spredd sin glede. Noen ganger har vi også gjestebesøk, av Ogre, Tanntrollet, Tomsingen og Trym for å neven noen.